CHLEBEK Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

2015-10-30 15.28.27

Składniki na dwie miski

druga miska ta sama ilość składników

*można użyć samej mąki typ 650 

Wieczorem przygotować ciasto:

Do miski mąki, sól, cukier, drożdze wodę wymieszac w jednolitą gęstą masę, konsystencja klejąco-gesta. Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą i pozostawić w temperaturze pokojowej na 15 godzin.

2015-10-21 22.28.45

Wykonanie

Ciasto z jednej i drugiej miski należy przełożyć na dość mocno obsypany mąką blat, złożyć w kopertę raz i taki prostokąt delikatnie uformować w koło dłońmi, delikatnie przełożyć na papier i do koszyka prostokątnego do wyrośniecia (papier przeznaczony do wysokiej temp 250 st) znajdziesz ten papier u mnie na blogu we wpisie chleb z naczynia.. jeśli nie masz takiego to przełożyc chleb obsypany na ręcznik bawełniany na 30 min, w tym czasie włożyć naczynie razem z pokrywką do piekarnika rozgrzać do 240 st, potem wyjąć ostrożnie przełożyć chlebek lub razem z papierem przełożyc do naczynia i włożyć do piekarnika, piec przykryty 30 min potem zdjąć pokrywę i 15 min. Wyjąć i przestudzic na kratce.

WP_20150220_001

WP_20150220_002 WP_20150220_004 WP_20150220_008

2015-10-30 15.07.07

2015-10-30 15.28.45

2015-10-30 19.56.45

Reklamy

2 uwagi do wpisu “CHLEBEK Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s