PIERŚ Z KURCZAKA W ZŁOTEJ PANIERCE

Uwielbiam kochani takie pyszne fileciki z chrupiącą panierą 🙂

Bardzo szybko je przygotować tylko potrzebna będzie specjalna panierka ze sklepu Skworcu polecam niedroga zaledwie ponad 2 zł!!

PANIER DO MIĘSA jest to dopracowana do ostatniego szczegółu kompozycja papryki, mąki pszennej i kukurydzianej. Dzięki takiej mieszance panierka jest zawsze chrupiąca i złocista. 

Jeśli smażyc to tylko na Olej kokosowy również ze sklepu Skworcu

OLEJ KOKOSOWY znajduje zastosowanie w kuchni jako zamiennik każdego innego tłuszczu. Doskonale zastąpi masło w przygotowaniu kanapek czy tostów. Z udziałem OLEJU KOKOSOWEGO można również upiec każde ciasto. Można na nim z powodzeniem smażyć warzywa, drób i mięso. Delikatny aromat kokosa dodatkowo wzbogaci charakter naszej potrawy, wprowadzając doń szczyptę egzotyki. Jego dodatkową zaletą jest bardzo wysoka temperatura spalania, dzięki czemu można go używać w bardzo wysokich temperaturach. W odpowiednich warunkach OLEJ KOKOSOWY może być przechowywany (po otwarciu około w 4°C) przez niezwykle długi czas i nie jełczeje. 

OLEJ KOKOSOWY słynie z tego, że jako jedyny tłuszcz, nie buduje tkanki tłuszczowej w organizmie. Jego spożywanie przynosi wręcz odwrotny skutek – wspomaga przemianę materii. Zamiana zwykłego tłuszczu, roślinnego lub zwierzęcego, na OLEJ KOKOSOWY może spowodować spadek wagi o nawet pół kilograma tygodniowo. źródło

2015-10-25 13.52.06

Składniki

  • Panier do mięs od Skworcu
  • podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa uniwersalna
  • pieprz świeżo zmielony
  • czosnek mielony od Skworcu
  • dwa jajka rozbełtane

do smażenia

Olej kokosowy naturalny Extra Virgin od Skworcu

2015-10-25 13.28.32

Do jajek dodac przyprawy i wymieszać, pierś podzielic na pół i naciąć wzdłuż otrzymamy dwa płaty z jednej piersi 🙂 obtoczyć w jajku i przykryć folia spożywczą na 2 h.

Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju kokosowego i smazyc płaty mięsa z obu stron na złoty kolor, podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką

ja podałam z bigosikiem i wyszło super 😉

2015-10-25 13.29.07

2015-10-25 13.51.51

2015-10-25 13.52.18

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s