PODUDZIA W POTRAWCE WARZYWNEJ

2015-10-23 16.10.22

Składniki

  • podudzia z kurczaka obrane ze skóry
  • sos cygański 4 łyżki Społem Kielecki
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • dwie łyżki masła ziołowego lub zwykłego
  • pietruszka liście dwie łyżki, posiekane
  • liście selera dwie łyżki, posiekane
  • marchew 5 szt pokrojona w kawałki
  • pietruszka kawałek
  • por część biała przekroić na pół
  • cebula średniej wielkości przekrojona na pół
  • 1,5 szklanki wody
  • Imbir mielony łyżeczka od Skworcu
  • Galangal mielony 1 łyżeczka od Skworcu
  • przyprawa uniwersalna łyżeczka
  • Chili Chiptole wedzone łyżeczka od Skworcu
  • Pikantny kurczak 1 łyżeczka od Skworcu

Podudzia opłukane i osuszone podsmażyc na patelni, na rozgrzanej oliwie obsypać przyprawami i z obu stron obsmazyć. W pojemniku z miarką lub szklance wymieszać sos cygański z wodą i wlać do mięsa, dusic pod przykryciem. Warzywa potrzeć na tarce z dużymi oczkami lub rozrobnić w robocie ja to zrobiłam w thermomix 25s/obr4 wyłożyć na podudzia i dodac masło dusić wszystko razem do wyparownia wody 45 minut.

2015-10-23 14.54.27

2015-10-23 14.55.58

2015-10-23 16.07.36

2015-10-23 16.10.57

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s