KIEŁBASA WIEJSKA SUCHA

2015-10-19 20.44.10

Ale się cieszę, kochani dzis pierwszy raz wędziłam kiełbaski 🙂 yeah…super 😀 wyszła pyszna ;P dzięki przyprawie od Tradismak nabrała wyrazistego czosnkowego smaku i pikanterii..Super jest, polecam wam naprawdę ich przyprawy.

Również prowadzą sprzedaż zestawów pomocnych do przyrządzania własnych wyrobów z szynki i nie tylko, zajrzyjcie do nich 🙂

2015-10-19 16.27.11

Składniki

  • 500 g karkówki
  • 500 g łopatki
  • 630 g podgarle wędzone
  • 2 główki czosnku
  • 2 łyżki przyprawa Kiełbasa wiejska od Tradismak
  • pieprz dwie płaskie małe łyżeczki
  • jelito wieprzowe

woda przegotowana do dolania podczas mieszania wg uznania( farsz ma być papkowaty klejący)

Mięso opłukać i osuszyć, pokroić w kawałeczki, czosnek obrać. Zmielić wszystko na papkę. Przygotowac nadziewarkę i nadziewac jelito. W galerii ponizej pokazane jak co zrobić 😉

Można uwędzić lub zamrozić do gotowania czy smażenia.

Wędzona była na drzewie z czereśni 🙂

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

Reklamy

7 uwag do wpisu “KIEŁBASA WIEJSKA SUCHA

  1. Świetny przepis 🙂 Znam go już dość długo i zawsze się sprawdza! Jednak nie „jelituję” mięsa, tylko wkładam do słoików, zakręcam i…przez 3 kolejne dni pasteryzuję po 40-50 minut. Efekt: pyszna kiełbaska z galaretką do smarowania pieczywa! Radzę takie „pajdki” przegryzać ogóreczkiem kiszonym. NIEBO DLA PODNIEBIENIA! 🙂

    Polubione przez 1 osoba

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s