BUŁECZKI Z PAPRYKĄ SŁODKĄ

2015-10-16 17.49.09

20151016_182709

SKŁADNIKI

woda 260 g

  • drożdże świeże 40 g
  • łyżeczka miodu
  • 420 g mąki pszennej typ 500 od Młyn Kopytowa
  • 100 g mąki pszennej typ 650
  • 30 g oleju
  • dwie łyżeczki papryki słodkiej
  • łyżeczka soli

THERMOMIX

DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WLAĆ WODĘ, DODAĆ DROZDZE, MIÓD

PODGRZAĆ 2 MINUTY/37 ST/OBR 2

DODAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI I WYROBIĆ 2 MIN/INTERWAŁ

PRZEŁOŻYĆ CIASTO DO MISKI NA 30 MINUT PRZYKRYTE ŚCIERECZKĄ BAWEŁNIANĄ, PO TYM CZASIE WYŁOŻYĆ NA STOLNICĘ DELIKATNIE OBSYPANĄ MĄKĄ I UFORMOWAĆ WAŁEK, POKROIĆ NA 9-10 KAWAŁKÓW Z KTÓRYCH UFORMOWAĆ BUŁKI, POŁOZYC NA BLASZKĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM I PRZYKRYĆ NA 15 MINUT DO WYROŚNIĘCIA, W TYM CZASIE NAGRZAC PIEKARNIK DO TEMP 190 ST, BUŁKI PRZED PIECZENIEM POSMAROWAĆ ROZBEŁTANYM JAJKIEM. PIEC 15 MINUT

METODA TRADYCYJNA

W RONDELKU PODGRZAC WODĘ Z DROŻDŻAMI.

DO MISKI WSYPAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI I DELIKATNYM STRUMIENIEM WLEWAĆ WODĘ, MIESZAJĄC HAKIEM DO WYRABIANIA CIASTA PRZEZ 5MINUT DO USYSKANIA ELASTYCZNEJ KULI,

DALEJ POSTĘPOWAĆ JAK WYŻEJ W PRZEPISIE

2015-10-16 17.24.26

2015-10-16 17.19.39

2015-10-16 17.48.56

Reklamy

2 uwagi do wpisu “BUŁECZKI Z PAPRYKĄ SŁODKĄ

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s