BUŁKI PSZENNE Z PESTKAMI DYNI

2015-10-13 18.11.48

Składniki na 10 szt.

woda 250 g

Do naczynia wlać wodę dodac drożdże, miód podgrzać 2 min/37 st/obr 2

dodac pozostałe składniki i wyrobić 2 minuty/interwał do momentu aż ciasto będzie odchodzic od naczynia, ciasto wyłożyć na blat gdyby się kleiło podsypać delikatnie mąką, uformowac wałek podzielić na 10 części i uformować z każdej bułeczki, położyć na blaszkę wyłożoną papierem i do wyrośnięcia do czasu nagrzania piekarnika do 200 st, w między czasie posmarować żółtkiem i posypać płatkami, piec 15 minut

Metoda tradycyjna

W rondelku podgrzać wodę, drożdże i miód mieszając.

Dodać pozostałe składniki i wyrobić mikserem z hakiem do momentu aż ciasto bedzie odchodziło od naczynia. Dalej postępować jak w opisie wyżej 🙂

2015-10-13 17.49.27

2015-10-13 18.12.03

2015-10-13 18.23.17

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “BUŁKI PSZENNE Z PESTKAMI DYNI

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s