ROLADA BEZOWA Z KREMEM KOKOSOWYM

Dziś polecam rozkosz dla podniebienia ❤ co to..wiecie?

Pewnie, że tak rolada bezowa 🙂 uwielbiam wszystko co z beza zwiazane 🙂 zapraszam was kochani po przepis na szybka roladę, spodziewasz się gości to przepis dla ciebie..nigdy cię nie zawiedzie smakiem..

WP_20151001_10_24_22_Pro

Składniki

  • 5 białek
  • 280 g cukru
  • 2,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej

do posmarowania rolady

Krem kokos-alkohol  to krem o smaku i aromacie orzecha kokosowego dodatkowo wzbogacony alkoholem. Nadzienie to jest gładkie i stabilne w procesie pieczenia. W połączeniu z ubitą śmietaną, tworzy krem o charakterystycznym smaku likieru kokosowego. Zawartość alkoholu – 1%. źródło

Komponenty owocowe, Owoce w żelu, Żele i pomady, Nadzienia piekarnicze

BEZA

Białka o temperaturze pokojowej ubijamy za pomocą miksera na sztywną pianę. Cukier mieszamy z mąką ziemniaczaną. Do lekko ubitych białek dodajemy stopniowo cukier wymieszany z mąką. Białka ubijamy do momentu, aż cukier się rozpuści, a piana zrobi się świecąca. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozsmarowujemy ubitą pianę (zostawiamy 1 cm odstępu od brzegów papieru).

Pieczemy w piekarniku nastawionym na 150°C przez 20-25 minut.

WP_20150930_17_07_21_Pro

WP_20150930_17_19_04_Pro

Ostudzoną bezę przekładamy na pergamin (górą do dołu). Z rolady zdejmujemy papier. krem kokosowy rozkładamy na całej powierzchni rolady. Za pomocą pergaminu leżącego pod spodem zwijamy roladę i wkładamy do lodówki na mniej więcej godzinę.
Roladę posypujemy cukrem pudrem.

WP_20150930_18_10_40_Pro

WP_20150930_18_12_48_Pro

WP_20150930_18_12_54_Pro

WP_20151001_10_21_36_Pro

WP_20151001_10_24_34_Pro

Reklamy

2 uwagi do wpisu “ROLADA BEZOWA Z KREMEM KOKOSOWYM

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s