PAŁECZKI ZIOŁOWE Z BUDYNIOWYMI ZIEMNIAKAMI

Dziś do smażenia użyłam świetnego dodatku

OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY EXTRA VIRGIN

Nowość w sklepie SKWORCU

OLEJ KOKOSOWY  tłoczony jest w niskiej temperaturze. Dzięki temu jego kokosowy smak i aromat są wyczuwalne nawet po poddaniu go obróbce termicznej. Z udziałem OLEJU KOKOSOWEGO można również upiec każde ciasto. Można na nim z powodzeniem smażyć warzywa, drób i mięso. Delikatny aromat kokosa dodatkowo wzbogaci charakter naszej potrawy, wprowadzając doń szczyptę egzotyki. Jego dodatkową zaletą jest bardzo wysoka temperatura spalania, dzięki czemu można go używać w bardzo wysokich temperaturach. ŹRÓDŁO

WP_20150927_15_12_14_Pro

WP_20150927_12_19_05_Pro

Składniki dla 3 osób

mizeria

  • dwa ogórki zielone
  • mała cebulka
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku

WP_20150927_12_04_28_Pro

Na patelni rozgrzać olej kokosowy, położyć pałki kurczaka posypać przyprawami, podsmażyć z obu stron na rumiano, wrzucić poszatkowaną cebulkę i wymieszać razem, podsmażyć chwilkę pod przykryciem ok 10 minut do momentu aż zeszkli się cebulka, wlać szklankę wody i przykryć dusić 35 minut, jak wyparuje woda podlać znowu odrobiną wody i dusić jeszcze 20 minut. W między czasie ugotować ziemniaki do miękkości, ja ugotowałam w thermomix nalewając wodę do naczynia 1500 g wsypać sól 10 g i włożyć koszyczek z ziemniakami pokrojonymi na mniejsze kawałki gotować 40 minut/100 st/obr 1 odcedzić z koszyczka, wylać wodę z naczynia przełożyć do naczynia ziemniaki z koszyczka dodać śmietanę 3 łyżki i zmiksować chwilkę do konsystencji budyniu na obrotach 3-4.
MIZERIA: Ogórki umyć i obrać ze skóry, pokroić na kawałki, cebulkę wrzucic przekrojona na pół do naczynia miksujacego, dodac ogórki zmiksować razem 4-5 s/obr 4 sprawdzić stopień rozdrobnienia, przełożyć do innego naczynia, posypać solą i pieprzem wymieszac i odstawić na czas puszczenia wody z ogórków i odcedzić, dodać śmietanę i wymieszać 🙂

Danie bardzo smaczne,

nie czuć intensywności kokosu..rewelacja 😛

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

OLEJ KOKOSOWY słynie z tego, że jako jedyny tłuszcz, nie buduje tkanki tłuszczowej w organizmie. Jego spożywanie przynosi wręcz odwrotny skutek wspomaga przemianę materii. Zamiana zwykłego tłuszczu, roślinnego lub zwierzęcego, na OLEJ KOKOSOWY może spowodować spadek wagi o nawet pół kilograma tygodniowo. Kraj pochodzenia surowca: Indonezja.

źródło
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s