ŚLEDZIE PO KASZUBSKU PIKANTNE

Kochani do śledzi dodałam świetną pastę od Firmy Skworcu..znacie już spewnością tę firmę z mojego bloga jeśli śledzicie na bieżąco 🙂 jak wiadomo od dawna współpracuję z tą firmą i jest to dla mnie wielka przyjemność, testując produkty i opisując je dla was..dziś kolejny wpis na śledziki z chili rewelacja zagrycha do wódeczki…

SAMBAL OELEK to pasta na bazie ostrych papryczek chili. Najczęściej znajduje ona zastosowanie jako sos lub przyprawa do potraw. Przy używaniu pasty SAMBAL OELEK wskazany jest umiar i delikatność gdyż cechą charakterystyczną tej pasty jest ostry smak.

SAMBAL OELEK jest doskonałą przyprawą do dań z mięs i makaronów. Dzięki dodatkowi pasty z chili potrawy zyskują ostry smak i ciekawy aromat.

WP_20150817_19_14_51_Pro

Składniki

  • 600 g śledzi matias
  • 500 g mleka
  • 200 g pieczarek
  • 2 łyżki koncentratu
  • cebula pokrojona w piórka
  • 1/2 szklanki oleju
  • łyżka ketchupu pikantnego
  • 2 liście laurowe
  • dwa ziela angielskie
  • pieprz kolorowy
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
  • 1 łyżka pasta chili od Skworcu
Do miski wlać mleko włożyć śledzie i moczyc 5 godzin. Po tym czasie odcedzić i przepłukać, pokroić w paseczki szer.2-3cm. Na patelnię dodac odrobine oleju wrzucic cebulę i zeszklić dodac pozostałe składniki i podsmażyć mieszajac delikatnie ok.15 minut, ostudzić połączyć ze śledźmi i wymieszać razem, przełożyć do wyparzonego słoika 🙂
włozyć do lodówki, najlepsze są po dwóch dniach aż się przegryzą, smacznego

WP_20150325_023

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s