ŻUREK

Tradismak znajdziesz na Facebook

Sklep również polecam, świetne produkty, u mnie na blogu już możecie znaleść wpisy z ich asortymentem 🙂

WP_20150928_16_06_32_Pro

Składniki

zakwas na żurek

1000 g wody w której się gotowały  z kiełbasy czy  frankfuterki, można również dolać pozostały rosół z niedzieli.

  • 2 laski kiełbasa boczkowa
  • 4 szt parówek
  • cebulka 80 g
  • 2 szt liść laurowy od Tradismak
  • 4 ziarenka ziele angielskie od Tradismak
  • jajka
  • 4 ząbki czosnku
  • grzybki suszone 4-5 szt
  • majeranek
  • pieprz do smaku
  • dwie łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • kromki chlebka na zakwasie

Do garnka wlewamy wodę z kiełbasy, liść laurowy, ziele, ziemniaki w kostkę,

czosnek pokrojony w kostkę drobną, przyprawić vegetą i gotowac,

na patelni podsmażyć parówki, kiełbasa pokrojone w kostkę

pod koniec smażenia dodac cebulę i chwilkę podsmazyć,

jak już ziemniaki będa w miare miękkie dodać podsmażone składniki do garnka podgotować razem ok 40 min pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Jak juz będa miekkie wlać zakwas mieszając, doprowadzić do wrzenia gotować 10 min.

Wyłączyć i wsypać majeranek i gotowe.

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

Kontakt ze sklepem 

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s