SZNYCELKI Z MARCHEWKĄ I GROSZKIEM

WP_20150913_16_16_29_Pro

Składniki

  • mielone wieprzowo wołowe
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka przyprawa do mielonego Skworcu
  • 1/2 pęczek pietruszki poszatkowany
  • ser żółty starty 100 g
  • łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 1/2 bułki namoczonej odciśniętej
  • jajko
  • bułka tarta

Dodatek

  • marchew + groszek
  • dwie łyżki masła
  • łyżeczka cukru
  • dwie płaskie łyżeczki mąki

WP_20150912_18_50_18_Pro

Wszystkie składniki wyrobić 30s/interwał przełożyć do innego naczynia uformować klopsy lekko spłaszczając, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron

WP_20150912_19_19_00_Pro

Przygotować marchew: do rondelka wrzucić dwie łyżki czubate masła stopić, wlac ze słoika marchew i groszek (można mrożone) wlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do odparowania, mieszając, uzupełnić wodą ze słoika w ilości 1/2 szklanki, dusić ok 10minut mieszając od czasu do czasu. Do szklanki wlać jeszcze połowę wody ze słoika(chodzi o płyn z marchewki i groszku)wsypać mąkę wymieszać aby ie było grudek i wlać do marchewki i mieszać do zgęstnienia.
Pogotować ok 6minut mieszając.

WP_20150913_16_14_20_Pro

WP_20150913_16_16_36_Pro

WP_20150913_16_16_50_Pro (2)

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s