PIEROGI Z BORÓWKAMI

WP_20150911_14_46_07_Pro

Składniki

CIASTO

  • 550 g maki pszennej typ 500
  • 300 g wody goracej
  • 1/2 łyżeczka soli morskiej
  • 30 g oleju

Farsz

  • amerykańska borówka dwa opakowania
  • cukier do posypania
Do naczynia włozyc składniki po kolei, wyrobić 1min/naczynie zamknięte/interwał
wyjąć ciasto na blat opruszony mąka rozwałkować cienkie ciasto, wykroić kółka i na środek po kilka borówek i posypać lekko cukrem, formowac pierogi, wrzucac na wrzatek osolony i gotowac chwilkę po wyplynięciu na wierzch, podawać polane śmietaną lub zmiksować smietanę z borówkami 🙂

WP_20150911_14_49_28_Pro WP_20150911_15_27_44_Pro WP_20150911_15_27_53_Pro WP_20150911_15_28_28_Pro

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “PIEROGI Z BORÓWKAMI

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s