PODUDZIA Z MIZERIĄ

WP_20150712_12_43_25_Pro

Składniki

  • 8 szt podudzi bez skóry

  • ziemniaczki młode

  • koper świeży

  • 7 szt ogórek gruntowy

  • cebulka dymka

  • sól, pieprz do smaku

  •  4 łyżki śmietana 12% do sałatek

  • przyprawa kurczak pikantny Skworcu, opcjonalnie

  • przyprawa curry Skworcu, opcjonalnie

  • dwie łyżki sosu Oriental Sauce (słodki sos na bazie melasy z dodatkiem sosu sojowego)

Podudzia pozbawić skóry, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, rozłożyć na tacy.

Polać sosem sojowym, posypać przyprawami, włożyć do woreczka w którym będizemy zapiekać w piekarniku, obtoczyć jeszcze w woreczku (obracając) włozyć do naczynia, piekarnik rozgrzać do 190st i włożyć juz do rozgrzanego piekarnika na sam dół i piec 45minut ponakłuwać worek po 30minutach od włozenia do piekarnika 😉

 

Mizeria: ogórki delikatnie wyszorować obrać ze skóry zetrzec na dużych oczkach, przyprawić pieprzem i solą odczekać ok 30 minut ogórki puszczą sok odcedzic dodac pozostałe składniki wymieszać i podawać bezpośrednio po przygotowaniu

WP_20150712_12_43_01_Pro WP_20150712_12_24_43_Pro WP_20150712_12_33_59_Pro

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s