CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI I RABARBAREM W ŻELU

WP_20150605_018

WP_20150603_015

Składniki

Kruszonka

  • 70 g krupczatki

  • 50 g cukru

  • 50 g masła

Ciasto

Do naczynia miksującego wlać mleko, dodac drożdże i cukier wymieszać 2min30s/37st/obr.2

Dodać pozostałe składniki i wyrobić elastyczną kulę 2min/interwał

dodać 3 łyżki mąki i wyrobić ponownie 1min/interwał 

 

Ciasto przełożyć do miski lekko natłuszczonej oliwą i odstawić do wyrośniecia  wciepłe miejsce, naczynie oczyścić i przygotować kruszonkę, wkładając wszystkie składniki i zmiksować 10s/obr6

 

Blaszkę wyłozyć papierem i wyłozyć na nią ciasto uformować położyć owoce na górę i posypać kruszonką, piec 30minut w 150st potem 20 minut w 180st podczas pieczenia w 180st najlepeij przykryć ciasto z góry folią aluminiową aby uniknąć przypalenia 😉

WP_20150603_014

WP_20150605_017

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s