OWOCE ZAPIEKANE POD KRUCHĄ PIERZYNKĄ

Kochani polecam ten deser, kiedy spodziewasz się nie zapowiedzianych gości to alternatywa dla ciebie, pyszny zarówno na ciepło jak i zimno można dodać po gałce lodów lub bitą śmietanę, lub całkowicie zrezygnować z tych dodatków, i tak jest pyszny zapewniam!!

Wykorzystałam dodatkowo produkty firmy Zentis24 i Miody Wileńskich

 

Spróbuj i oceń sam/a a później podziel się w komentarzu 🙂

WP_20150531_039

WP_20150531_035

Składniki

można tylko same truskawki użyć lub pomieszać z rabarbarem 🙂 bądźmy kreatywni

 

Kruszonka kokosowa

Rozgrzać piekarnik do 180st grzanie góra i dół.

 

Kruszonka: w rondelko stopić masło, w misce wymieszać mąka, kokos, cukier wlać masło ostudzone i wyrobić palcami tak aby powstały grudki.

Ja przygotowałam w thermomix: do naczynia wrzuciłam masło 4minuty/50st/obr1 gdyby masło osadziło się na ostrzu to otwórz i kopystką zrzuć na dno naczynia. dodać pozostałe składniki i zmiksować 30s/obr2, zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia i ewentualnie powtórzyć czynność, przełożyć do miseczki.

 

Truskawki opłukać i osuszyć, jeśli użyjesz rabarbar ogrodowy należy pokroić na kawałeczki i obrać ze skóry. My natomiast trzymamy się składników powyżej 😉

Więc tak truskawki opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić drobno dodać pozostałe składniki i miód wymieszac delikatnie do połączenia, przełożyć do naczynia żaroodpornego i na górę posypać kruszonką, wstawić i zapiekać 20minut 🙂

WP_20150531_025

WP_20150531_026

WP_20150531_027

WP_20150531_029

WP_20150531_030

WP_20150531_031

WP_20150531_037

Zapraszam was na stronę na facebook

Miody Wileńskich

Zentis Polska

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s