KASZA PĘCZAK Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI

WP_20150527_021

Składniki 

  • 1 średni filet z piersi kurczaka pojedyńczy

  • 1 średnia marchewka

  • 1/2 cebuli

  • kawałek papryki czerwonej i żółtej

  • 1/2 średniego pora

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • 120 g kaszy pęczak Młyn Kopytowa 

  • przyprawa uniwersalna, pieprz kolorowy świeżo mielony

Filet z piersi kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie oprószyć przyprawą uniwersalną i usmażyć na rozgrzanej oliwie. Warzywa umyć i obrać. Marchewkę i paprykę pokroić w paski, pora pokroić w plasterki, cebulkę w piórka. Warzywa dodać do kurczaka i dusić przez kilka minut pod przykryciem dolać odrobinę wody i dusic pod przykryciem około 15minut.

Całość połączyć z ugotowaną kaszą pęczak i wymieszać.

Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem.

WP_20150527_022

 

WP_20150527_023

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s