SZASZŁYKI DROBIOWE

WP_20150521_009

Składniki

  • filet podwójny z piersi kurczaka

  • 1/2 papryki: żółta, czerwona

  • cebula biała lub czosnkowa

  • patyczki długie do szaszłyków

  • oliwki greckie z Lidl

    (jeśli nie masz takich mogą być zwykłe zielone lub pomiń ten punkt)

Marynata

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć pokroić w kostki 2×2.

Papryki pokroić w paski, cebulę przekroić na pół tą połówkę znowu na pół otrzymamy ćwiartki i prościej będzi enam nakłuwać na patyczki nie rozwalą się wtedy 😉

Przygotować marynatę: składniki porządnie wymieszać włożyć mięso i wymieszać razem przykryć folią spożywcza i włożyć do lodówki aby się przegryzło na 1-2godz.

Po tym czasie nakłuwać na patyki kolejno, grilować w temperaturze 190st obracając z funkcją grill z wiatraczkiem.

Szaszłyczki podałam z pyszną sałatką i sosem tatarski, sosem chanowym.

WP_20150521_001

WP_20150516_001

WP_20150516_002

WP_20150521_005

WP_20150521_007

WP_20150521_010

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s