SZYNKA Z SZYNKOWARA

Dziś miałam wielką ochotę zrobić pyszną i szybką szyneczkę na kanapeczki z szynkowara od Firmy Tradismak

Znajdziecie ich również na facebook

WP_20150523_029

Składniki

  • Pojedyńcza pierś z kurczaka (filet)

  • 3 cienkie plastry boczku wędzonego

  • 150 g mięso mielone z łopatki

  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę do czosnku

przyprawy: 

Mięso z łopatki zmielić na dużych oczkach, dodać czosnek i wymieszać razem do połączenia.

Filet przekroić wzdłuż otrzymamy 3 płaty, każdy z nich obsypać przyprawami

Na dno szynkowara wyłożyć część mięsa mielonego, na to plaster boczku, na górę filet i tak powtarzamy do końca produktów lekko wychodzic musi poza kreskę z szynkowara ponieważ po dociśnięciu się ubije. Do garnka na dno dać złożoną szmatkę, wlać wody tyle aby sięgała do kreski szynkowara zagotowac ją, jak już zagotujemy włozyć szynkowar, wbić termometr i gotujemy na średnim ogniu bez przykrycia jak na termometrze pokaze się temp 70st wyłączyć, wyjąć i przestudzic potem włozyć na noc do lodówki.

Aby wyjąć szyneczkę, wystarczy obrócić do góry dnem,

polać z góry szynkowar gorącą wodą i wyskoczy 🙂

WP_20150523_025

WP_20150523_026

WP_20150523_028

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s