KIEŁBASA Z FOLII TERMOKURCZLIWEJ

WP_20150522_010

Składniki

Woda 700 g

 Mięso zmielić, czosnek również, dodac przyprawy i wymieszać farsz nałożyć ciasno do folii termokurczliwej na końcu związanej nićmi (aby nie wyciekł nam farsz ;)) drugi koniec również zwiazać tak przygotowane kiełbaski położyć na przystawkę varoma, do naczynia wlać 700 g wody zamknąć pokrywą i na pokrywę nałożyć przystawkę ustawić czas 40minut/varoma/obr1 po tym czasie ostrożnie unieść pokrywę przystawki aby nie oparzyć sie parą i zdjać przystawkę, po przestudzeniu kiełbaski przełożyć na talerz, można kroić po całkowitym przestudzeniu nawet w folii lub zdjąć ją 🙂

 

Jeśli nie posiadasz thermomix to spokojnie można zrobić tą kielbaskę na parze, na garnek z gotującą wodą włożyć durszlak tak aby nie stykał sie z wodą i włożyć do durszlaka kiełbasę przykryć pokrywką i gotować 40minut na średnim ogniu

 

Polecam produkt rewelacyjnie przylega do farszu, dzięki tej folii, ubijając go pod wpływem gorąca osiągniemy efekt idealnej kiełbaski

WP_20150522_010

WP_20150522_012

WP_20150523_001

WP_20150523_003

WP_20150523_002

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s