PSTRĄG

WP_20150509_005-001

Składniki dla 2 osób

  • 2 pstrągi (Biedronka)

  • młode ziemniaczki

  • koper świeży opcjonalnie

  • ogórek kiszony, ogórek zielony

  • pomidorki koktajlowe

  • sok z cytryny

  • plastry cytryny

  • 30 g masła

  • cytrynowy pieprz Skworcu

Pstrągi delikatnie zeskrobać z łusek, opłukać i osuszyć. Naciąć na grzbiecie.

Masełko rozetrzeć w miseczce dodać poszatkowany koperek, ryby natrzeć i włożyć do środka po trochu masełka. Posypac gotową przyprawą z opakowania, dodatkowo można doprawic cytrynowym pieprzem. Naczynie żaroodporne natrzeć masłem położyć ryby, położyć po parę plastrów cytryny sparzonej, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st na 25minut, 5 minut pod koniec zwiększyć do 200st i funkcja full grill. Przed podanie skropić cytryną 🙂

Podawać z młodymi ziemniaczkami plus ogóreczki i pomidorki

WP_20150509_002

WP_20150509_003

WP_20150509_005-001

 

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s