RACUCHY Z JABŁUSZKIEM I MIODEM CYNAMONOWYM

WP_20150505_013

Składniki

  • 230 g obranych kwaśnych jabłek, wydrążonych, pokrojonych na ćwiartki

  • 250 g mleka 3,2%

  • 300 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa

  • 2 jajka

  • 30 g cukru

  • dwie łyżki miodu cynamonowego Miody Wileńskich

  • 50 g oleju

  • 30 g drożdży świeżych

  • szczypta soli

W naczyniu miksujacym rozdrobnić jabłka 3s/4, przełożyć do miski głębszej, do naczynia włożyć wszystkie pozostałe składniki i wyrobić 2min/interwał. Przelać do jabłek wymieszac i przykryć talerzen na 25min do wyrośniecia, gotowe ciasto nakladać łyżką na rozgrzany olej na patelni 🙂

Mikserem można również zrobić po prostu opcja wyrabiania zostanie zastąpiona mikserem, wymieszać spiralkami 🙂 natomiast jabłka mozna pokroić w kostke.

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

Reklamy

2 uwagi do wpisu “RACUCHY Z JABŁUSZKIEM I MIODEM CYNAMONOWYM

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s