BUŁKI Z DYNIĄ

WP_20150504_038

Składniki

woda 250 g

Do naczynia wlać wodę dodac drożdże, miód podgrzać 2min/37st/obr2

dodac pozostałe składniki i wyrobić 2minuty/interwał do momentu aż ciasto będzie odchodzic od naczynia, ciasto wyłożyć na blat gdyby się kleiło podsypać delikatnie mąką, uformowac wałek podzielić na 10 części i uformować z każdej bułeczki, położyć na blaszkę wyłożoną papierem i do wyrośnięcia do czasu nagrzania piekarnika do 200st, w między czasie posmarować żółtkiem, piec 15minut

WP_20150504_039

 

WP_20150505_003

WP_20150505_005

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s