ZUPA PIECZARKOWA ZABIELANA

WP_20150421_030

Składniki

  • Ziemniaki (obrane) 5 średnich sztuk

  • pieczarki 250 g (oczyszczone)

  • pietruszka zielona

  • kostka rosołowa bulion warzywny

  • łyzeczka przyprawy uniwersalnej

  • pieprz do smaku

  • śmietana do zup i sosów dwie łyżki

  • dwie czybate łyżeczki mąki pszennej typ 500

Ziemniaki obrać, umyć pokroić w kostkę, wrzucić do gara

Pieczarki oczyścić i osuszyć, pokroić w plastry i wrzucic do gara, pietruszka zielona poszatkowana, kostka rosołowa, zalać wodą tak aby zakryło pieczarki, gotować 40minut na średnim ogniu pod uchyloną pokrywką. W szklance wymieszać mąkę ze śmietaną z odrobną zimnej wody, dodać wywar aby zahartować śmietane i wlać do gara, podgotować i wyłączyć palnik.

Podawać można z łazankami

Pieczarkowy_Tydzien_2015

Reklamy

3 uwagi do wpisu “ZUPA PIECZARKOWA ZABIELANA

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s