DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ

WP_20150418_009

WP_20150419_005

Składniki

 

Ciasto

plus 2 łyżki cukru do posypania rabarbaru

 

kruszonka

Rabarbar obrać ze skóry, pokroić na kawałki, zasypac cukrem i wymieszac odstawić aby puścił sok na ok 40minut, odcedzić przed wyłożeniem na ciasto.

Do naczynia wlać mleko, dodac drożdże, cukier wymieszać 2min 30s/37st/obr 1

Dodać pozostałe składniki wyrobić 1min/interwał na koniec dodać dwie łyżki czubate mąki gdyby się bardzo kleiło. Przełożyć do miski i przykryć ściereczką na 30minut do wyrośnięcia

Przygotować kruszonkę

Zagnieść wszystkie składniki w rękach. Ciasto wyrośnięte wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem na górę rabarbar, posypać kruszonką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150st na 30minut potem 170st na 20minut

Gdyby ciasto przypiekało się z góry to przykryć papierem 🙂 w żadnym wypadku nie zmniejszać temperatury!!

WP_20150417_021

WP_20150418_008

WP_20150418_007

 

WP_20150419_007

WP_20150417_023

 

 

Advertisements

6 uwag do wpisu “DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s