BUŁKI PSZENNE Z ZIOŁAMI I SEREM

WP_20150417_027

Składniki

Woda 250 g

żółtko z mlekiem wymieszane do posmarowania bułek

Thermomix

Do naczynia wlać wodę dodać drożdże podgrzac 2minuty/37st/obr1 odczekać do wyrośnięcia rozczynu ok 10minut, dodać pozostałe składniki i wyrobić 2minuty/interwał

Wyjąć ciasto na stolnicę uformować wałek i podzielić na 10 kawałków uformować bułki i położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym żółtkiem z mlekiem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190st piec 15 minut ewentualnie wydłużyć do 17 minut

 

Wykonanie tradycyjne w rondelku podgrzać wodę z drożdżami, odstawić do wyrośnięcia, Do miski przesiać mąki, dodać pozostałe składniki i delikatnie wlać wyrośnięty rozczyn wyrobić mikserem z hakiem do elastycznej kuli, dalej postępować jak w opisie wyżej

WP_20150417_024

WP_20150417_025

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s