DORSZ W PANIERCE Z SURÓWKĄ

Witajcie kochani, dzis znowu będę was namawiać do zajrzenia na stronę Skworcu do dzisiejszego dana zastosowałam między innymi pieprz cytrynowy..Mieszanka ta jest znakomitą przyprawą do wszelkiego rodzaju ryb. Można nią przyprawiać ryby surowe, jak i gotowe już do spożycia (usmażone, uduszone czy z grilla).

Pieprz Cytrynowy jest również doskonałym dodatkiem do mięs smażonych, pieczonych, z grilla oraz sosów typu dressing i winegret.

źródło

 

WP_20150417_005

Składniki dla 3 osób

Surówka

  • kapusta kiszona 200 g

  • marchew kawałek

  • cebula średniej wielkości

  • 1/2 jabłka

  • łyżeczka soku z cytryny

  • oliwa z oliwek

  • koper świeży – łyżka (poszatkowany)

  • szczypta cukru do smaku

  • pieprz świeżo zmielony

dodatkowo ziemniaki lub ryż

Surówka

Kapustę poszatkować, cebulę również, marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach tak samo jabłko pozbawione gniazda i pestek 🙂 połaczyć wszystko razem w misce i polać oliwą, wymieszać, przyprawić do smaku

 

Rozbełtać jajko, dodać przyprawy, wymieszać.

Ryby osuszyć, obtoczyć w rozbełtanym jajku, potem w bułce i położyć na rozgrzany olej na patelni, smażymy z obu stron 😉

WP_20150417_003

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s