BIAŁA KIEŁBASA ZAPIEKANA W ŻURKU

Biała kiełbasa zapiekana w żurku…

to ciekawe połączenie samej zupy i kiełbasy, kto się skusi??

 

WP_20150405_004

Składniki

  • Żurek z saszetki np Winiary 1 opakowanie

  • biała kiełbaska 3-4 sztuki domowej roboty

  • duża cebula 1 sztuka

  • pieczarki 180 g

Kiełbaski delikatnie podsmażyć n aodrobiniie oleju z obu stron, ponacinać.

Pieczarki umyć, cebulę obrać ze skóry.

 Cebulę pokroić w piórka, pieczarki pokroić główkę na pół i na plastry troszkę grubsze

Piekarnik rozgrzej do 200 °C. Przygotuj naczynie do zapiekania.

Rozłóż w nim cebulę z pieczarkami i kiełbaski.

Żurek rozprowadź w 400 ml zimnej wody i wlej do naczynia.

Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 60 minut.

Podawaj z chlebem 🙂

 

Smacznego 🙂

 

WP_20150404_010

WP_20150404_011

WP_20150404_017

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s