SAŁATKA Z PORA

 Czy do obiadu, czy na świąteczny stół, sałatka z pora, jabłek i marchewki, to szybki sposób na pyszną sałatkę o, delikatnie ostrawym smaku. Sałatka pasuje do dań głównych z mięsem, ale można ją podać również jako przekąskę na śniadanie lub kolację. Podawać schłodzoną.

 

WP_20150404_015

Składniki

  • por biała część

  • jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

  • jabłko 1 sztuka

  • marchew 1 sztuka

  • Majonez 2 łyżki

  • sól, pieprz do smaku

  • natka pietruszki posiekana 2 łyżki czubate

Por dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, usuń zielone liście i pokrój w półplasterki.

Jajka obierz i pokrój w niewielką kostkę.

Jabłka i marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. pietruszkę poszatkuj.

Wszystkie składniki wrzuć do jednej miski, dodaj Majonez, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.

Włóż do lodówki do schłodzenia.

przepis z internetu
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s