ZUPA CHRZANOWA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

Idealna na śniadanie Wielkanocne.

 

WP_20150405_023

Składniki

Wodę zagotować dodać kostkę bulionową i rozpuścić, wkładam do niego kiełbasę i gotuję na małym ogniu przez 20 minut. Na patelni rozgrzewam masło, kiedy zaczyna się pienić dodaję sparzony i osączony chrzan, smażę na średnim ogniu przez 3 minuty, cały czas mieszając. Z garnka wyjmuję kiełbasę do przestudzenia i kroję na skośne kawałki, dodaję chrzan i gotuję przez 2 minuty. Śmietanę mieszam bardzo dokładnie z łyżką mąki i szczyptą soli, dolewam do niej kilka łyżek gorącego bulionu, mieszam, następnie śmietaną dodaję do zupy i zagotowuję. Zupę doprawiam solą i pieprzem. Kiełbasę wkładam do gorącej zupy.
Zupę podaję z jajkami.

WP_20150403_023

WP_20150403_029

WP_20150403_030

WP_20150403_031

 

 

Przepis po modyfikacji z internetu
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s