KREM CHRZANOWY

Idealna propozycja do jajek na Wielkanoc, choć nawet można zaserwować z przekąskami na imprezach 🙂

 

 

WP_20150403_025

Składniki

  • 200 g utartego chrzanu

  • 2 jaja ugotowane na twardo

  • 40 g kwaśnej śmietany

  • 40 g majonezu

  • sól, sok z cytryny

  • cukier puder do smaku

Jaja rozdrobnić czas 4 s/obr 5

założyć motylek i utrzeć
ze śmietaną, majonezem i przyprawami 15 s/obr 3
Dodać chrzan i wymieszać 4 s/obr 2
Schłodzić w lodówce.

WP_20150405_043

WP_20150403_026

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s