JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM WĘDZONYM

Jajka faszerowane łososiem to świetny pomysł na wielkanocne śniadanie. Jajeczka z łososiową pastą to pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa, którą śmiało możesz postawić na wielkanocnym stole. jak i na imprezie. Aby nadać im jeszcze bardziej wiosennego klimatu, podaj je na zielonej sałacie, zdobiąc papryką i oliwkami.

 

WP_20150404_026

Składniki

  • Sos tatarski 3 łyżki

  • jajka ugotowane na twardo 5sztuk

  • łosoś wędzony 50 g

  • cebulka ze szczypiorkiem 1 sztuka

  • koperek posiekany 2 łyżki

  • oliwki z papryką 10 sztuk

  • liście sałaty do dekoracji

  • pieprz do smaku

Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz, przekrój na połowę

 żółtka, łososia zmiksuj na pastę, dodaj poszatkowany drobno szczypiorek i cebulkę

Dodaj Sos tatarski, wymieszaj. Dopraw pieprzem.

W miejsca żółtek włóż farsz łososiowy.

Udekoruj oliwkami i ułóż na liściach sałaty.

WP_20150404_027

 

Przepis z internetu
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s