PIZZA WIEJSKA MARYNY

WP_20150305_18_09_26_Pro

Składniki

  • parówki według uznania

  • 350 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa

  • 180 g wody

  • 20 g drożdży świeżych

  • 25 g oliwy z oliwek

  • 1 łyżeczka soli

  • 1/2 łyżeczki cukru

  • papryka czerwona, zielona, żółta po połowie

  • cebulka plus szczypiorek (dymka)

  • 200 g Ser Koryciński „Swojski” Czesławy Zarzeckiej

  • przyprawa do pizzy łyżka płaska

  • czosnek granulowany do ciasta

  • ketchup pikantny

  • ser żółty kostka 250 g potart

  • liście bazylii opcjonalnie

  • cebulka prażona 100 g Skworcu

Do naczynia włożyć wszystkie składniki na ciasto wyrobić 2min/interwał, ciasto przełożyć na matę silikonową wygnieść dłońmi kształt pizzy jaki chcemy, odstawić przykryte bawełnianą ściereczką do wyrośnięcia na 30minut, potem polać ketchupem.

Farsz przygotować na patelni podsmażając delikatnie mieszając około 15minut, wyłożyć na pizzę i posypać serem Korycińskim pokrojonym w kostkę, cebulkę prażoną, na górę posypać starty ser żółty i liście bazylii

włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180st na ok 20minut

WP_20150305_013 WP_20150305_014 WP_20150305_17_14_53_Pro WP_20150305_17_16_33_Pro WP_20150305_17_44_38_Pro WP_20150305_17_44_45_Pro WP_20150305_17_44_56_Pro WP_20150305_17_45_03_Pro

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s