PIERŚ Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI W SOSIE PIECZARKOWYM

Kochani zapraszam na pyszne kieszonki z piersi kurczaka 🙂

nadziane pieczarkami i serem żółtym. Zdradzę wam pewną tajemnicę.. dzięki czemu uzyskuję pierś z kurczaka tak cudowny smak i aromat 🙂 zasługa dzięki przyprawą firmy Skworcu. Posiadają bardzo intensywny zapach, jeśli cenisz sobie wysoka jakośc potraw w swojej kuchni to koniecznie musisz spróbować ich przypraw, kieruje cię na stronę SKWORCU tam znajdziesz wszystko od przypraw po herbaty jak i akcesoria, naprawdę polecam kto już spróbował to wie, że warto…Kontakt ze sprzedającym rewelacyjny, paczuszki przychodza szybko i nie naruszone, przyprawy pakowane sa dodatkowo w woreczek strunowy dzizęki temu moższ bezpiecznie korzystać nie martwiąc się o to, że wysypie się ulubiona przyprawa 🙂
WP_20150314_12_46_43_Pro

Składniki

  • 3 piersi pojedyńcze

  • 1 łyżka przyprawy Pav Bhaji Masala Skworcu

  • 1 łyżka przyprawy Fish Curry Masala Skworcu

  • łyżeczka przyprawy uniwersalnej

  • czosnek granulowany opcjonalnie

  • pieczarki 200 g

  • 150 g sera żółtego potartego

sos pieczarkowy

  • woda 2 szklanki

  • pieczarki 200 g

  • 1 średnia cebula poszatkowana

  • śmietana do sosu 50 g

  • 1 łyżka mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa

Pav Bhaji Masala to indyjska przyprawa stosowana do pasztetów z soi soczewicy, a także do doprawiania różnych dań, np. duszonych warzyw. Jest ona bardzo aromatyczna i intensywna w smaku.

 

Fish Masala to indyjska mieszanka przypraw. Doskonale podkreśla smak i aromat ryb i owoców morza.

Pomimo, że to przyprawa do ryb idealny smak nadała piersi z kurczaka 🙂

 

Pieczarki umyć i osuszyć, pokroic w plastry, podsmazyc na odrobinie oliwy z oliwek

WP_20150313_15_01_12_Pro

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyc ręcznikiem papierowym i pozbawić błonek,naciąć wzdłuż tak aby powstała kieszonka 🙂 naszpikować pieczarkami i serem, zamknąć i nakłuc wykałaczką do szaszłyków tak aby przy smażeniu nie otworzyła sie kieszeń. Opruszyć przyprawami piersi i smażyc z obu stron na złoto. Podlać wodą i dusic 30minut, obracając po 15minut duszenia.

WP_20150313_15_07_30_Pro

Przygotować sos: pieczarki umyte pokroić w plastry, cebulkę poszatkować i zeszklić na maśle, dodac pieczarki i wymieszać razem, podlać wodą i dusić w kubeczku wymieszać mąkę ze śmietaną i wlać na patelnię do pieczarek, podgotować 10minut mieszając, przelać do piersi z kurczaka i dusić 10minut razem, podawać z ulubioną surówką, sałatką ;P smacznego

WP_20150313_16_40_16_Pro

WP_20150314_12_46_32_Pro

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s