MUFFINKI CZEKOLADOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM

WP_20150313_001

Składniki

  • 100 g czekolady deserowej w kostkach

  • 70 g masła pokrojonego na kawałki

  • 90 g cukru

  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

  • szczypta soli

  • 2 jajka

  • 200 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

  • 20 g kakao ciemne Skworcu

  • 150 g mleka

Krem

  • 200 g śmietanki 30%

  • 45 g wrzątku

  • galaretka cytrynowa

Do naczynia włożyć czekoladę rozdrobnić 3s/4, przełożyć do innego naczynia,włożyć masło rozpuścić 4min/70st/1 dodac cukier, cukier waniliowy, sól i jajka wymieszać 20s/4, dodac mąkę, proszek do pieczenia, sodę, czekoladę, kakao, mleko i wymieszać 10s/4, nakładać do papilotek lub do foremek na muffinki (silikonowe)piec 180st/20min

 

Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, można dodać cukier, ja pominęłam , ponieważ galaretka jest słodka. Śmietana powinna być sztywna (przewrócić do góry dnem)

We wrzątku rozpuszczam dokładnie galaretkę, bardzo dokładnie. Następnie ją ochłodzić, Dodaję do śmietany i miksuję. Napełniam szprycę i dekoruję. Schłodzić przed dekoracją

Udekorować kuleczkami kolorowymi 🙂

WP_20150312_19_22_28_Pro WP_20150312_19_23_59_Pro

 

WP_20150313_09_48_40_Pro

Reklamy

3 uwagi do wpisu “MUFFINKI CZEKOLADOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s