MIELONE Z ŁOPATKI Z BURACZKAMI

WP_20150319_14_43_49_Pro

Składniki

  • mięso z łopatki 500 g lekko zmrożone pokrojone w kostkę 2/2

  • przyprawa uniwersalna łyżeczka

  • jajko

  • cebula 80 g

  • czosnek dwa ząbki

  • 1/2 bułki namoczonej i odciśniętej porządnie z wody

Do naczynia włożyć mięso po 250 g  zmiksować 10s/10

dodać pozostałe składniki wyrobić 15s/interwał, przełozyć do miski i uformowane kotleciki mielone obtoczyć w bułce tartej, smażyć z obu stron.

Podawać z surówką z buraczków na ciepło

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s