SZYNKA Z PIECZARKAMI Z SZYNKOWARA

WP_20150319_08_25_27_Pro

WP_20150319_08_47_54_Pro

Składniki

  • 800 g łopatki pokrojonej na kawałki

  • łyżka przyprawy do wieprzowiny

  • łyżka przyprawy Natura Smak Rozkoszna 

  • pieczarki 100 g

  • cebula 80 g poszatkowana

  • dwa ząbki czosnku poszatkowane

Pieczarki podsmażyc z cebulką na maśle, odstawić do przestygnięcia, mięso połączyć z przyprawami i czosnkiem, wymieszać dodać pieczarki i wymieszać, włożzyc ciasno do szynkowara przycisnąć wkładką i zamknąć, prask włożyć do gotującej wody na dno wyłożyć ręcznik, woda ma sięgać 1cm od praski 🙂 gotować 70minut, po tym czasie wyjąć i odstawić do przestygnięcia, włożyc na noc do lodówk, rano włożyć do zlewu odpięty szynkowar, do góry dnem i polac wrzątkiem ładnie wyskoczy prasowanka nasza 🙂

Moja prasowanka miała pyszna galaretkę wokół 😛

WP_20150318_13_26_22_Pro WP_20150318_13_31_36_Pro WP_20150318_13_31_42_Pro WP_20150318_13_36_09_Pro WP_20150319_003

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s