RAZOWY CHLEB Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM I POMIDORAMI SUSZONYMI

WP_20150306_006

Składniki

W misce mieszamy mąki, czosnek niedźwiedzi i suszone pomidory plus sól. Wlewamy letnią wodę i kruszymy drożdże, chwilke mieszamy do połączenia składników.

Formę keksówkę spryskujemy oliwą i posypujemy otrębami.

Przekładamy ciasto do formy, wierzch wyrównujemy.

Keksówkę przykrywamy folią spożywczą, stawiamy w ciepłym miejscu na 3-5h, można przyspieszyć nagrzewając piekarnik do 40st i włożyć keksówkę do wyłączonego piekarnika, w takich warunkach wystarczy tylko 1,5h

Wyrośnięte ciasto pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni.

Po 20 minutach zmniejszamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy przez kolejne 15 minut.

Upieczony chleb wyciągamy z formy i studzimy na kratce.

WP_20150305_018

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s