CHLEB ŻYTNI Z PRAŻONA CEBULKĄ NA ZAKWASIE

WP_20150306_005

Składniki

Do miski wlewamy zakwas, dodać mąki, sól, i cebulkę. Powoli wlewamy letnią wodę i mieszamy ciasto, jednie do połączenia składników.

Formę keksówkę smarujemy oliwą i posypujemy bułką tartą, i przekładamy ciasto do formy, wierzch wyrównujemy i posypujemy cebulką.

Przykrywamy folią spożywczą i stawiamy w ciepłym piekarniku na ok. 1,5h

 

Chleb pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 210 stopni przez 20 minut, następnie zmniejszamy do 190 stopni i pieczemy przez kolejne 15 minut.

Studzimy na kuchennej kratce.

WP_20150305_019

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “CHLEB ŻYTNI Z PRAŻONA CEBULKĄ NA ZAKWASIE

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s