NALEŚNIKI CZEKOLADOWE Z SEREM I FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ

WP_20150225_18_37_10_Pro

Składniki

  • Olej 40 g

  • mąka pszenna 250 g typ 500 Młyn Kopytowa

  • mleko 200 g

  • dwa jajka

  • 1/2 łyżeczki cukru

  • kapke oleju na patelnię naleśnikowa do pierwszego

    smażenia

  • dwie łyżki czubate kakao ciemne

woda przegotowana letnia 300 g

Masa serowa

  • ser 350 g twaróg tłusty

  • 30 g cukru

  • cukier waniliowy

DODATKOWO FRUŻELINA WIŚNIOWA

Z tych samych składników oprócz kakao, zrobiłam jeszcze naturalne naleśniki

Wykonanie Thermomix

Do naczynia włożyć po kolei składniki i zmiksować 20s/4 przy nałożonej miarce.
Przelać do innego naczynia, umyć naczynie miksujace na ostrza założyc motylek wbić jajko cukier i cukier waniliowy podgrzewać 3minuty/60st/obr4 zdjać motylek.

Włozyc ser pokrojony i wymieszać 25s/4-5

Gotowe ciasto naleśnikowe polewać na rozgrzaną patelnię nalesnikowa i lekko podsmazyć z obu stron

WP_20150225_17_58_55_Pro WP_20150225_17_59_02_Pro WP_20150225_18_08_43_Pro WP_20150225_18_37_24_Pro

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s