NÓŻKI Z KURCZAKA W POTRAWCE

Pav Bhaji Masala indyjska przyprawa można jej używać do pasztetów z soi soczewicy, a także do doprawiania różnych dań, np. duszonych warzyw. Podobnie jak inne przyprawy kuchni indyjskiej jest ona bardzo aromatyczna i intensywna w smaku.

 

Tandori Masala indyjska mieszanka przypraw o wyrazistym i intensywnym aromacie. Cechą charakterystyczną tej przyprawy jest palący smak. Doskonała do pieczonego kurczaka i wszelkich mięs przygotowywanych na grilli i w piekarniku. Można nią również doprawiać warzywa.

źródło

WP_20150222_16_38_56_Pro

Składniki

  • 4 nóżki z kurczaka

  • ziemniaki obrane 6szt

  • marchew 3szt duże

  • seler połowa mniejsza

  • cebula pokrojona w piórka

  • przyprawa uniwersalna

  • łyżeczka Pav Bhaji Masala Skworcu

  • łyżeczka Tandoori Masala Skworcu

  • zioła prowansalskie łyżeczka

  • koperek suszony łyżeczka

  • 3 łyżki masła

  • olej rzepakowy

Marchew i seler pokroić w paski, do naczynia na dno wyłożyc dwie łyżki masła, wsypać warzywa, cebulę na górę położyc ziemniaki pokrojone w talarki obsypać przyprawami, zalać szklanką wody letniej. Wymieszać wszystko, wstawić do piekarnika nagrzanego do 150st na 10minut wyjąc polać olejem z góry, wymieszać, piekarnik rozgrzać do 190st grzałka z termoobiegiem. Nóżki pozbawić skóry obsypać przyprawami podsmażyć z obu stron na patelni z odrobiną oleju, przełożyc do naczynia na ziemniaki przykryć i wstawić do piekarnika na 35minut.

WP_20150222_15_23_56_Pro WP_20150222_15_24_44_Pro WP_20150222_16_37_32_Pro WP_20150222_16_38_41_Pro

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s