TIRAMISU Z OKRĄGŁYMI BISZKOPTAMI

WP_20150221_14_12_22_Pro

Składniki

  • dwa jajka

  • żółtko

  • 150 g cukru

  • serek mascarpone 500 g z biedronki

  • biszkopty okrągłe opakowanie

  • 400 g kawy rozpuszczalnej zaparzonej

  • kakao ciemne do posypania deseru przed podaniem

Zalać kawę wrzątkiem wymieszać i przestudzic

Na ostrza załozyć motylek, włożyć jajka, żółtko i cukier ucierać 6min/4, zdjąć motylek wymieszać 2min/2 przez otwór w pokrywie dodawać po łyżce serka. Potrzebne naczynie prostokątne, namoczyc delikatnie biszkopty wyłozyc dno na nie wyłożyć część masy serowej delikatnie wygładzić i połozyć drugą warstwę biszkoptów na samą górę wyłożyć pozostałą część masy, przykryć naczynie folią spozywcza i do lodówki na noc do schłodzenia

WP_20150221_14_12_30_Pro

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s