MASŁO BAZYLIOWO PIETRUSZKOWE

Pyszne aromatyczne masełko
WP_20150220_13_49_05_Pro

Składniki

  • 660 g śmietanka 30%

  • dwa liście bazylii

  • kilka liści pietruszki

Do naczynia na wirujące ostrze wrzucic liście bazylii i pietruszki zmiksować 3s/5, nałozyć motylek i wlać śmietanki wcześniej wyjęte nastawić 5min/obr4 jśli po tym czasie nie usłyszymy dźwięku kiedy serwatka oddziela się od śmietanki to należy nastawic jeszcze czas 1min-2min/obr4 po tym czasie jeśli już oddzieli sie serwatka należy sprawdzic konsystencję masła jeśli odpowiada to przelać do koszyczka odcedzić i zlac masło zimną wodą odcdzić, przełożyc do masalniczki i do lodówki.

WP_20150220_13_48_58_Pro

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s