PĄCZKI HISZPAŃSKIE

WP_20150211_18_09_00_Pro

Składniki

cukier puder plus sok z cytryny na lukier i do posypania kolorowe dodatki 😉

Wodę zagotować z masłem i solą 4min/varoma/obr.2.

Dodać mąkę ucierać 1min/obr.2, aż powstanie gęsta porcja ciasta bedzie odchodzic od naczynia.

2015-02-11 14.06.14

Wystudzić. Wbić jajka i utrzec 2min/obr.2 na gładko.

Przełożyć do szprycy. Z papieru do pieczenia wyciąć kwadraty i posmarować pędzelkiem nasączonym olejem. W garnku rozgrzać olej około 4 cm głębokości. Na kwadraty z papieru wyciskać szprycą kółka ciasta jedno na drugim. Na rozgrzany olej kłaść ciasto razem z papierem, papierem do góry. Po minucie papier sam odejdzie. Smażyć, aż się zarumienią, przewrócić widelcem na drugą stronę. Wyjąć i ułożyć na papierowym ręczniku. Polukrować lukrem z cukru pudru i soku z cytryny lub czekoladą.

Ja dodatkowo posypałam kolorową posypką.

WP_20150211_003

WP_20150211_15_05_10_Pro

WP_20150211_15_15_14_Pro

WP_20150211_18_08_28_Pro

WP_20150211_18_08_36_Pro

WP_20150211_18_08_48_Pro

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s