CHLEB ORKISZOWY Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

WP_20150203_11_15_42_Pro

Składniki na ciasto chlebowe

Wieczorem przygotować ciasto:

Do miski mąki, sól, cukier, drożdże wodę wymieszac w jednolitą gęstą masę, konsystencja klejąco-gesta. Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą i pozostawić w temperaturze pokojowej na 15 godzin.

WP_20150202_11_04_48_Pro 1

Ciasto należy przełożyć na dość mocno obsypany mąką blat, złożyć w kopertę raz i uformować kulę, przełożyć na ręcznik bawełniany obsypany mąką i do koszyka prostokątnego do wyrośniecia na 30min,

WP_20150202_11_04_54_Pro

WP_20150202_11_06_09_Pro 1

WP_20150202_11_07_21_Pro

WP_20150202_11_12_00_Pro

 w tym czasie włożyć naczynie razem z pokrywką do piekarnika rozgrzać do 240st, potem wyjąć ostrożnie naczynie z piekarnika, przełożyć wyrośnięty chlebek do góry nogami i włożyć do piekarnika piec przykryty 30min potem zdjąć pokrywę i 15min.

WP_20150202_11_42_49_Pro

 

WP_20150202_12_03_19_Pro

 

WP_20150202_12_18_37_Pro

 

WP_20150203_11_15_29_Pro

 

WP_20150203_11_15_12_Pro

Wyjąć i przestudzic na kratce.

Reklamy

2 uwagi do wpisu “CHLEB ORKISZOWY Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s