CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE ORKISZOWYM

WP_20150127_001

Składniki

Zaczyn

140 g wody

100 g aktywnego zakwasu orkiszowego

Ciasto właściwe

zaczyn cały

woda 220 g – 250 g

Składniki na zaczyn wymieszac odstawic na 7-8h.

Wszystkie składniki połaczyć w misce i wyrobić do jednolitej klejącej masy, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem i wstawić do ciepłego miejsca do wyrośniecia, piec w 220st 15minut później 20minut 200st

WP_20150126_010

WP_20150127_002

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s