BUŁKI LEŻAKUJĄCE

WP_20150123_20_44_41_Pro

Składniki

W naczyniu podgrzac wodę z drożdżami 2min/37st/obr2, odstawić aż zaczną rosnąć 10-15minut. W misce wymieszać pozostałe skałdniki, wlać rozczyn i wymieszac. Przykryc miske folia, spożywczą i odstawić na noc 8-10godzin (lub w ciągu dnia)

Po upływie tego czasu wyjmij ciasto na obsypany mąką blat.

Uformować z ciasta rulon i pokroić na 7 części z każdej uformowac bułkę i ułóż je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.

Odstaw je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W czasie wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Wstaw blachę z bułeczkami do piekarnika i piecz ok. 15-20 minut aż lekko zbrązowieją.

Wyjąc i odstawić do ostygnięcia.

WP_20150123_20_44_25_Pro

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s