BUŁKI ŚNIADANIOWE

WP_20150120_030

Składniki 16szt

450 g wody

dodatki sezam biały, słonecznik(Skworcu) jajko

Do naczynia wlać wodę dodać jogurt, drożdże wymieszać podgrzewając 3min/37st/3

Dodać pozostałe składniki wyrobić 3min/interwał, odczekać do wyrośnięcia i ponownie wyrobić przez 1min.

Wyłożyć ciasto na stolnicę obsypaną mąką i wyrobić podsypując,uformować wałek ciąć kawałki formować bułki i na blaszkę wyłożoną papierem, na czas nagrzewania piekarnika do wyrośnięcia, nagrzać do 200st, przed samym pieczeniem rozbełtać jajko i posmarować bułki posypać ziarnem, piec 15min góra i dół

WP_20150120_021

WP_20150120_029

WP_20150120_028

WP_20150120_035

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s