ZUPA Z CZERWONEJ FASOLI

WP_20150105_15_24_04_Pro 1

Składniki

woda 2 litry

  • włoszczyzna na wywar
  • kość ze schabu
  • 250 g fasoli Adzuki Skworcu
  • dwa ziemniaki pokrojone w kostkę
  • przyprawa uniwersalna łyżka
  • magii
  • pieprz do smaku

Fasolę namoczyć najlepiej na cały dzień i noc, potem wrzucic wszystko oprócz ziemniaków i gotować do miękkości jak warzywa zmiękną, wyjąć łyżką cedzakową i kość, oskubać z niej mieso i wrzucić do zupy, dodac ziemniaki jak juz fasolka będzie bardziej miękka, wsyztsko razem pogotowac az zmiękną ziemniaki, przyprawić do smaku, zetrzeć marchew którą wyjęliśmy z garnka.

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s