RYBY NA WIECZÓR WIGILIJNY

2014-12-24 17.47.35

Składniki

  • 4szt mintaja
  • 2 duże pangi
  • 1 płat łososia norweskiego

do obtoczenia

  • 3 jajka
  • bułka tarta do obtoczenia
  • przyprawa do ryb Skworcu
  • mleko 1/2 szklanki
  • sok z cytryny do łososia
  • pieprz bialy świeżo zmielony Skworcu

Ryby oplukac osuszyc, włozyć do rozbeltanego jajka wymieszanego z mlekiem, potem obtoczyć w bułce tartej, i kłaść na rozgrzany olej na patelni, posypac przyprawa do ryb. Natomiast łososia pozbawić skóry z  dołu skropić sokiem z cytryny i przyprawić pieprzem świezo zmielonym, gri;lować z obu stron na patelni grilowej 🙂 wyszedł soczysto kruchy

2014-12-24 17.47.40

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s