PIERNIK

2014-12-24 15.38.46

Składniki keksówka 35cm

polewa czekoladowa

  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 tabliczki czekolady deserowej
  • dwie łyżki cukru pudru
  • łyzka kakao Skworcu

Thermomix

Do naczynia włozyc cukier, cukier waniliowy,2 jaja, 1/2 kostki masła w temp pokojowej wymieszać 30s/5-6 ewentualnie powtórzyc czynnośc po zgarnęciu kopystką, dodac pozostałe skladniki wymieszac na obrotach wstecznych 1min/2, przełozyc do keksówki wyłożonej papierem, piec w 180st – 35min z termoobiegiem. 5minut pod koniec pieczenia przygotować polewę w naczyniu stopić margarynę 7min/70st/obr2, dodac pozostałe składniki wymieszać 30s/2, polac upieczony piernik i posypac kokosem i orzechami

Metoda mikser

cukier, cukier waniliowy, 2 jaja, 1/2 kostki masła w temp pokojowej utrzeć na puszysta mase jajeczną, dodac pozostałe skladniki wymieszać mikserem końcówki do ciasta drożdżowego. Przełozyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180st 35minut

Reklamy

2 uwagi do wpisu “PIERNIK

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s